Informatie over schuilhutten

Extremadura staat bekend als vogelparadijs. Dat trekt heel veel vogelaars uit diverse landen maar ook steeds meer vogelfotografen weten de weg naar Extremadura te vinden. Het is dan ook logisch dat lokale ondernemers zich richten zich op de verhuur van schuilhutten.

Sinds 2017 werken wij samen met Photobirds, een relatief nieuwe aanbieder van schuilhutten. Het grote voordeel voor onze gasten is hierbij dat de hutten allemaal op een redelijke afstand van onze finca liggen. Nooit hoeft u meer dan 45 minuten te rijden en meestal is het minder. Een ander voordeel is dat zij als enige aanbieder ook een hydrohide verhuren. Op de pagina “schuilhutten” kunt u het aanbod van Photobirds vinden.

hydrohide, schuilhut, schuilhutten

Wanneer u andere soorten wilt fotograferen, zoals bijvoorbeeld de Spaanse keizerarend of de grote trap die Photobirds niet in hun aanbod  heeft dan kunt u altijd informeren. In dat geval brengen we u in contact met een tussenpersoon die contact heeft met andere aanbieders van schuilhutten.

Het fotograferen vanuit een schuilhut kan globaal van oktober tot en met mei. De andere maanden zijn in principe te heet om lang in een hut te zitten en bovendien is het licht dan te hard. De zomergasten zoals de bijeneter en de scharrelaar kunt u het best in het voorjaar fotograferen. Voor roofvogels in het najaar het best, u heeft dan de kans dat ze ook in paartjes of met jongen voor de hut verschijnen, dat is in de broedperiode nooit het geval.

bijeneter, schuilhutten, schuilhut

Schuilhutten 

Hier vindt u het aanbod en prijzen voor de huur van schuilhutten van Photobirds.

lees meer..