Vogelexcursies

Wanneer u bij ons verblijft en u wilt het gebied en de vogels beter leren kennen dan kunt u een privé-excursie boeken met Corné. Door zijn kennis van Extremadura en de vogels in het gebied weet hij de plaatsen waar de diverse vogelsoorten te vinden zijn.  Een aantal van de routes die hij rijdt zijn bekende wegen die ook in de boeken te vinden zijn maar hij gaat ook regelmatig van de wegen over een lokaal boerenpad of neemt minder bekende wegen.

Corné heeft een aantal excursies voorbereid. Hieronder kunt u een beschrijving daarvan lezen. Uitgangpunt voor elke excursie is echter wat onze gast graag wil zien aan vogels en landschappen. Samen bepalen we uiteindelijk waar we heen gaan. Indien u zelf dus ideeën heeft deel ze dan met Corné. Elke excursie is aan te passen aan uw wensen. Maximaal kunnen er 4 mensen mee.

Uiteraard is er in de uitgestrekte landschappen van Extremadura altijd een factor geluk nodig maar de kans op succes is met een excursie veel groter dan wanneer u zelf op pad gaat, vooral wanneer u nog niet heel veel ervaring hebt.

De excursies duren normaal de gehele dag. In de warmere maanden doen we geen excursies meer. Globaal worden ze georganiseerd tussen oktober en mei.

Een impressie van de Río Almonte, een geliefde tussenstop op de weg naar het Nationaal Park Monfragüe.

Vogelexcursies, vogels kijken in La Serena

Excursie 1 – La Serena

La Serena is het grootste steppengebied van Extremadura. Het totale oppervlak steppen is ongeveer even groot als de provincie Utrecht. Dit enorme gebied is zeer rijk aan vogels die door de uitgestrektheid toch soms verrassend lastig te vinden zijn.

Lees meer…

Excursie Monfragüe, vogels kijken, gieren

Excursie 2 – Monfragüe

Het Nationaal Park Monfragüe is de moeite van een bezoek meer dan waard. Het landschap is fantastisch en de dichtheid aan roofvogels ongeëvenaard. Er broeden 5 soorten arenden en 3 soorten gieren. In het voorjaar zie je overal zwarte wouwen. Indrukwekkend!!

Lees meer..

excursie, roofvogels kijken in Nationaal Park Monfrague en moerasvogels in Arrocampo

Excursie 3 – Monfragüe en het moerasgebied Arrocampo

Van alle vogelexcursies is dit de meest afwisselende. Na het Nationaal Park Monfragüe bezoeken we op deze excursie ook een deel van het moerasgebied van Arrocampo. Hier kunnen veel reigers, purperkoeten en wellicht ook een grijze wouw worden gevonden.

Lees meer…

vogelexcursie naar de steppen, vogels kijken

Excursie 4 – De steppen tussen Cáceres en Trujillo

Een indrukwekkend steppengebied tussen de steden Cáceres en Trujillo met alleen bij het dorp Santa Marta de Magasca een wat ander landschap. Een stuk kleiner dan la Serena maar groot genoeg om een hele dag van alles te kunnen beleven.

Lees meer…

vogelexcursie, vogels kijken bij Alcollarin

Excursie 5 – Het stuwmeer van Alcollarín en de steppen van Zorita

Het nog jonge stuwmeer van Alcollarín is al bekend geraakt vanwege de vele bijzondere waarnemingen die hier kunnen worden gedaan. Aan beide zijden van het meer loopt een weg waardoor vrijwel het hele meer kan worden overzien. De steppen van Zorita is een klein steppengebied met een flinke dichtheid aan grote trappen.

Lees meer…

excursie vogels kijken in Monfrague en Garganta del Fraile

Excursie 6 – Nationaal Park Monfragüe en la Garganta del Fraile

Voor wie de drukte van het Nationaal Park wil ontlopen bieden we een combinatie met de Garganta de Fraile. Misschien iets minder spectaculair maar wel altijd rustig.

Lees meer…

Wanneer u een excursie wilt boeken is het aan te bevelen dat tijdig te doen. Vol is uiteraard vol.
De prijs voor een excursie (inclusief vervoer, lunch en verzekering):

  • 1-2 personen: €220,-
  • 3 personen: €230,-
  • 4 personen: €240,-