Bezienswaardigheden

Op deze pagina  hebben we een aantal bezienswaardigheden in Extremadura voor u verzameld. We hebben hier geprobeerd een aantal bijzondere plaatsen te presenteren die niet in andere categorieën op deze website te vatten waren. Het is zeker niet onze bedoeling om hier volledig te zijn.

De basiliek Santa Lucia, een bezienswaardigheid in de buurt van Finca el Rabilargo

Basiliek Santa Lucía de Trampal bij Alcuéscar

Dit is een van de drie oude Visigotische basilieken die Spanje nog rijk is. De basiliek is zorgvuldig gerenoveerd en hoe dat in zijn werk is gegaan kunt u in het informatiecentrum aldaar bekijken. U krijgt er gratis uitleg bij al is die wel in het Spaans.

Open:  10.00 uur – 14.00 uur en 16.00 uur – 19.00 uur
Klik HIER voor de locatie en de route

De brug van Alcantara, één van de bezienswaardigheden in Extremadura

Brug van Alcántara

Deze enorme Romeinse brug dateert uit de 2e eeuw. Hij verbindt de beide oevers van de Taag. De brug is diverse keren verwoest en weer gerenoveerd en is een van de Romeinse constructies die nog het best intact is gebleven. De brug wordt nog steeds door het verkeer gebruikt en is voorzien van origineel Romeins wegdek.

De Romeinse brug van Alcantara is een van de beroemdste bezienswaardigheden in Extremadura.

Klik HIER voor een kaartje waarop u kunt zien waar de Romeinse brug van Alcántara ligt.

oude solitaire boom

Solitaire oude bomen

Extremadura kent een groot aantal hele oude solitaire, monumentale bomen. Op deze pagina hebben we de exemplaren verzameld die vanuit onze finca te bereiken zijn. Het grootste deel van de bomen ligt in de Sierra de Gredos en las Villuercas, te ver weg voor onze gasten.

Klik HIER voor foto’s en een kaart waar deze mooie bomen te vinden zijn.

 

Het koninklijk klooster van Guadalupe

Het koninklijk klooster van Santa Maria de Guadalupe

Het klooster van Guadalupe is een van de belangrijkste trekpleisters van Extremadura. Het klooster is gedurende vele eeuwen stukje bij beetje gebouwd. Er wonen nog steeds monniken. U kunt hier deelnemen aan een rondleiding (in het Spaans). laat uzelf meenemen in het kloosterleven en bekijk de enorme rijkdommen die in dit klooster worden bewaard. Zeer de moeite.

Klik HIER voor een kaartje met de locatie  van het klooster.

kastelen in Extremadura

Kastelen in Extremadura

Door de woeste geschiedenis van Extremadura is het land rijk bedeeld met kastelen. In alle periodes zijn er kastelen gebouwd en hersteld. Op deze pagina geven we een overzicht van alle kastelen die redelijk in de buurt liggen van Finca el Rabilargo, maar er zijn er nog veel meer.

Klik HIER voor een kaartje en foto’s

Natuurpark Los Barruecos

Los Barruecos en Museo Vostell

Het Natuurpark “los Barruecos” is op zich al een mooi uitstapje. Het heeft een bijzonder landschap, vormgegeven door enorme granieten rotsen (los Barruecos).

Wat het nog bijzonderder maakt is het museum van Wolf Vostell, een Duitse kunstenaar die in dit natuurpark is gevestigd. Een heel bijzonder museum maar ook her en der in het natuurpark komt u werken van hem tegen.

Ook historie is hier volop te vinden. Oude rotstekeningen en pré-historische graven die in grote brokken graniet zijn uitgehouwen.

In 2016 en 2017 is in het park bijna een jaar lang gedraaid voor de serie “Games of Thrones”.

Klik HIER voor foto’s en een kaartje van de locatie van Natuurpark los Barruecos