ROUTE 1 – OVER DE STEPPEN VAN CÁCERES NAAR TRUJILLO

Dit is één van de mooiste steppengebieden in Extremadura. Weids en toch afwisselend. De route voert u over kleine wegen met weinig verkeer.

U rijdt door het steppenlandschap. U heeft kans op grote en kleine trappen en zandhoenders. Langs de route zitten heel veel leeuweriken: kalanderleeuwerik, kuifleeuwerik, thecla leeuwerik en kortteenleeuwerik. In de bezembrem kunt u soms een kuifkoekoek vinden. Op de steppen jagen de grote arenden en gieren zoeken naar kadavers.

Aan het eind van het eerste deel van de route ziet u electriciteitspalen met nestkasten. In deze kasten broeden: steenuil, torenvalk, kleine torenvalk en scharrelaar. Soms zit er ook nog een kauwtje tussen.

Op deze steppen broeden een klein aantal grauwe kiekendieven. Verder kunt u de Iberische klapekster zien, hoppen en blauwe eksters.

Onderweg komt u langs het dorp Santa Marta de Magasca. Hier veranderd het landschap en doorkruist u het dal van de rio Magasca. In dit dal leeft een heel andere vogelpopulatie. U kunt diverse nachtegalen horen en wanneer u geluk heeft ziet u de havikarend jagen.

 

Voor Wikiloc gebruikers: u kunt deze route vinden door te zoeken op “Finca el Rabilargo 1” en vervolgens kiest u de ornithologische route.

Routebeschrijving (pdf)Download
GPX-bestand (zip)Download
KML-bestand (zip)Download

Uitleg over het gebruik van bovenstaande bestanden kunt u vinden op deze pagina.