Wikiloc

Door de opkomst van de smartphone zijn er mogelijkheden gekomen voor het opnemen en afspelen van routes via de telefoon. Dat biedt, wanneer u een beetje handig bent met de telefoon, veel voordelen. Wanneer u helemaal niet handig bent met uw smartphone is dat niet erg. Hieronder leggen we uit hoe u met de app Wikiloc kunt werken.

U kunt ook een andere app voor uw navigatie gebruiken. Het voert echter veel te ver om deze allemaal uit te leggen want er zijn er tientallen. Wij kiezen voor Wikiloc omdat u, wanneer u eenmaal met deze app kunt werken overal een ruim aanbod van wandelroutes en andere routes tot uw beschikking heeft.

Wikiloc biedt een netwerk van gebruikers die hun eigen routes op dit platform kunnen plaatsen. Heel mooi maar door de veelheid ook onoverzichtelijk. Omdat onze routes allemaal voorzien zijn van de tekst “Finca el Rabilargo” zijn deze voor u altijd gemakkelijk te vinden.

 

Installatie

Wanneer u Wikiloc wilt gebruiken op uw smartphone downloadt u eerst de app in Google Play voor Android telefoons of in de Appstore voor de IPhone.

Start de app. Bovenin het scherm ziet u de tekst “routes vinden”, typ hier “Finca el Rabilargo”. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle routes die we hebben gemaakt. Dat is nog steeds een hele lijst. Wanneer u vervolgens het corresponderende nummer wat bij de route hoort erachter tikt, bijvoorbeeld “Finca el Rabilargo 1” dan krijgt u als resultaat onze autoroute 1, wandeling 1 en Crossbill route 1. Kies vervolgens wat u wilt.

Wanneer u de gewenste route heeft gekozen komt u in het volgende scherm waar u de karakteristieken van de route ziet. Ook ziet u een knop “Volg route”, wanneer u deze kiest kunt u de route gaan volgen maar slechts nadat u geregistreerd bent en u een klein bedrag heeft betaald.

Wikiloc

Maak uw account aan. Vervolgens krijgt u een e-mail toegezonden waarmee u het account kunt activeren. Doe dit en ga verder. U kunt vervolgens het abonnement kiezen wat u past, reken het bedrag af en ga door naar de route.

Wikiloc downloadt het bestand op de telefoon. U heeft tijdens het wandelen geen internetverbinding nodig maar natuurlijk wel een GPS verbinding. Anders zou Wikiloc niet kunnen vaststellen waar u bent. Wanneer u de route rijdt of loopt kunt u altijd checken of u op koers bent. Dwaalt u af dan geeft de telefoon een akoestisch signaal.

Wanneer u moeite heeft dit alles voor elkaar te krijgen helpen we u daar graag mee. Let vooraf wel op of uw creditcard is toegevoegd op uw telefoon, anders lukt het niet om te betalen. Weet u niet hoe u de creditcard op uw telefoon moet toevoegen? Vraag dan in uw omgeving even rond of iemand u daarbij kan helpen.