Steden

Extremadura kent een klein aantal stedelijke gebieden die allen een rijke geschiedenis hebben maar toch ook totaal verschillend van karakter zijn. Op deze pagina’s geven we een korte beschrijving van de steden en geven we u ook wat tips voor een lekker restaurantje. Daarnaast bieden we u een rondwandeling langs de belangrijke bezienswaardigheden.

In het kader van deze website voert het te ver om per stad alle bezienswaardigheden te beschrijven, daarvoor zijn andere websites te vinden. In de stadswandelingen wordt u wel langs de meest bijzondere plaatsen geloodst zodat u altijd de belangrijkste bezienswaardigheden heeft kunnen zien.

Mérida, één van de mooiste steden in Extremadura

Mérida

Mérida is een goed bewaard geheim. Het was een van de belangrijkste steden van het oude Romeinse rijk. Na Rome herbergt het de grootste verzameling Romeinse gebouwen en schatten uit die periode in de wereld. Het was destijds een vakantieoord voor de Romeinse keizers en daarom van alle vertier uit die tijd voorzien. Zoals overal in Extremadura is de sfeer er gemoedelijk en is het er opvallend rustig voor zo’n belangrijke stad.

Lees meer…

Oude binnenstad van Cáceres

Cáceres

De oude stad van Cáceres heeft vooral een Middeleeuws karakter. De rijkdom van de stad is vergaard door de handel in de tijd van de Zilverroute maar natuurlijk ook vanwege de trofeeën die door de Conquistadores uit Zuid Amerika werden meegebracht. Een aantal kerken is rijkelijk met het veroverde goud versiert. Het zijn hier verder voornamelijk de statige gebouwen van mensen met aanzien die de aandacht vragen. De stad is op de werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst en is daarom een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Extremadura.

Lees meer…

Trujillo, één van de steden in Extremadura

Trujillo

Trujillo torent hoog boven het Extremeense landschap uit. Al van ver kunt u de stad zien liggen omdat deze op een hoge granietrots is gebouwd. Jarenlang is de stad door Romeinen, Visigothen, Moren en Christenen bevochten. Allemaal hebben ze hun stempel op de geschiedenis van Trujillo gedrukt. De oude stad is prachtig gerestaureerd en is daarom een bezienswaardigheid. Het gezellige Plaza Mayor is een van de mooiste pleinen van Spanje met een standbeeld van de beroemdste Trujillano: de conquistador Pizarro die Peru heeft veroverd. In het voorjaar is het er heel bijzonder omdat de broedende ooievaars ter plaatse luid klepperend de sfeer bepalen.

lees meer…