Fotograferen bij de finca 

We zijn in de gelukkige omstandigheid dat Finca el Rabilargo midden in de natuur ligt. Dit betekent uiteraard dat er ook op en rond het terrein heel veel vogels vliegen. Daar hoeven we zelf niet heel veel aan te doen maar we hebben wel een drinkplaats aangelegd waar in de drogere perioden ongelooflijk veel vogels komen drinken. Net zoals in Nederland zijn daar natuurlijk de meesjes oververtegenwoordigd maar dagelijks komen er ook meer bijzondere soorten langs. Langzaam raken de vogels ook steeds meer aan mensen gewend zodat ze gemakkelijk terugkomen wanneer ze even worden verstoord. Wanneer je rustig gaat zitten komen ze gewoon langs. Heb je niet zo’n grote lens dan kun je met een camouflagenet meestal heel dichtbij komen.

Drinkplaats

Natuurlijk loopt er wel eens iemand langs en vliegen de vogels weg maar ze komen altijd weer terug. Onze gasten kunnen, wanneer ze zin hebben gratis hun foto’s bij deze drinkplaats maken. Fotografeert u niet dan kunt u vanaf ons balkon genieten van de drinkende en spetterende vogeltjes. Een prachtig gezicht is het. 

Schuilhut op de finca

Een aantal andere soorten laten zich echter maar moeilijk waarnemen omdat de drinkplaats dicht bij het huis ligt en de schuwere soorten houden daar toch niet van. Veel van deze schuwere soorten komen echter gewoon voor op ons land.
Hiervoor hebben we een schuilhut op de berg achter ons huis gebouwd. Hier is de invloed van het huis, onszelf en onze gasten minimaal. Het leven op de finca gaat door maar de hut is een plek waar je in alle rust van de vogels kunt genieten en deze goed kunt observeren en fotograferen.
Deze tweepersoons hut is voor onze gasten voor een klein eenmalig bedrag voor de gehele duur van het verblijf te gebruiken. Er wordt gevoerd en er is een drinkvijver zodat de plek een goede aantrekkingskracht heeft en blijft houden.

In de omgeving… 

Ook verder vliegen veel vogels. Bijeneters broeden op nog geen 10 meter van ons terrein. De roodkopklauwier gaat heel gemakkelijk op een takje zitten als je die voor hem ophangt. De hop zoekt zijn eten in het gras, een geduldige fotograaf wordt eigenlijk niet door hem opgemerkt. Blauwe eksters komen op het brood wat we voor hen strooien en  zijn daarom ook op de finca gaan broeden. Gieren komen regelmatig vlak overvliegen maar ook andere, minder algemene roofvogels vliegen dagelijks over. In de directe omgeving broeden bijvoorbeeld slangenarend, dwergarend, havikarend en oehoe.

Uiteraard wisselen de soorten met de seizoenen. Maar er is altijd wel iets bijzonders te zien en te fotograferen. Totaal hebben we ongeveer 120 soorten op de finca geteld.