Vogels kijken in Extremadura 

Uit de hele wereld komen mensen naar Extremadura voor de vogels. Zeker in het voorjaar, wanneer de natuur op zijn allermooist is komen er veel vogelaars om hier naar vogels te kijken. En die worden zelden teleurgesteld. In april zijn alle vogelsoorten weer terug en Afrika en is het een drukte van belang.

Wat veel mensen niet weten is dat er buiten de klassieke voorjaarsmaanden ook genoeg te zien is. Het voorjaar begint hier sowieso eerder dan in de meer noordelijk gelegen landen. In januari en februari kan de balts van de Spaanse keizerarend worden bewonderd. Gieren starten ook in die tijd met de nestbouw. De eerste ooievaars zijn in december al weer terug. Zwaluwen vliegen al weer in februari. In oktober vliegen de eerste kraanvogels Extremadura binnen. Zij blijven tot eind februari aanwezig samen met diverse andere wintergasten. Dit alles maakt dat de maanden oktober tot maart ook hele goede maanden zijn om hier naar vogels te kijken, ondanks dat bepaalde soorten niet aanwezig zijn.

Voor vogelaars is de zomer het minst aantrekkelijk. Alle vogelsoorten zijn dan aanwezig maar gedurende een groot deel van de dag zijn ze passief. Alleen de bijeneters lijken zich van de warmte niets aan te trekken. Zij gaan maar door met voedsel zoeken voor de jongen.

Klik op de links hieronder om een pagina te openen

vogels kijken in Extremadura

Vogelgebieden

Op deze pagina treft u een kaart met daarop de beste gebieden om vogels te kijken gemarkeerd. Klikt u op een markering dan krijgt u een beschrijving van het betreffende gebied.

Lees meer…

kraanvogels kijken in Extremadura

Kraanvogels

Op deze pagina treft u een kaart met gebieden waar u in de wintermaanden goed kraanvogels kunt observeren.

Lees meer..

kraanvogels kijken in Extremadura

Vogelexcursies

Wanneer u liever vogels gaat kijken met een ervaren vogelaar dan kunt u gebruik maken van ons aanbod aan vogelexcursies.

Lees meer..