Vogelgebieden

Tot aan de horizon onafgebroken natuur. Dat is een typisch beeld in Extremadura wat elders zo zeldzaam is geworden. Extremadura heeft ongekend veel natuur. Om vogels te kijken hoef je derhalve nooit heel ver te gaan.  Overal in het gebied vliegen grote aantallen vogels, niet alleen in de bekende natuurgebieden of Nationale Parken. Alleen al op onze finca hebben we bijvoorbeeld reeds 120 verschillende soorten gezien. Ook elders liggen geweldige minder bekende vogelgebieden. Omdat we zelf al een aantal jaren in Extremadura wonen hebben we al die bijzondere plekken leren kennen.

Vogels kijken kunt u dus vrijwel overal, maar natuurlijk zijn er verschillende gebieden die voor de vogelaar bovengemiddeld interessant zijn. Het kan zijn omdat daar bijzondere soorten voorkomen of omdat er grote hoeveelheden vogels op een klein gebied kunnen voorkomen.

Op de kaart hieronder hebben we een overzicht gemaakt van al deze interessante plekken om vogels te kijken. Wanneer u op een marker klikt opent u een pagina met meer informatie over het gebied. U kunt de kaart ook in- en uitzoomen en ook Google Streetview werkt in deze kaart. De foto’s van vogels bij de gebiedsbeschrijvingen zijn gemaakt door de Belgische natuurfotograaf Michel Viskens. Hij is ook woonachtig in Extremadura.