Eigen routes

Omdat we zelf vaak door het Extremeense landschap rijden hebben we langzaam wel door waar de mooie plekken liggen. Ook kennen we een aantal weggetjes waar je normaal net zo snel in rijdt. We hebben daarom een aantal van deze autoroutes voor u uitgetekend zodat u deze zelf kunt rijden. Uiteraard willen we deze routes ook best voor u gidsen, wanneer u bij ons verblijft doen we dit graag.

autoroutes, Extremadura

Route 1 – Over de steppen van Cáceres naar Trujillo

Het eerste deel van deze autoroute loopt over een kiezelweggetje wat onder vogelaars bekend stond als de “kuilenweg”. Inmiddels is de rijbaan enigszins verbeterd. De route is landschappelijk prachtig, het zoeken naar vogels erg moeilijk. Op de steppen naar vogels kijken is iets wat je met geduld leert. Een hele mooie route, vooral in maart tot mei.

Lees meer..

autoroute la Serena

Route 2 – La Serena en de ruïne van Almorchon

Het gedeelte vanaf het dorp Campanario is landschappelijk het meest bijzonder maar la Serena prikkelt altijd de verbeelding. De weidsheid is enorm. Op de route liggen diverse kiezelpaden van boeren. Rijdt die rustig in. Als het droog is zijn de paden uitstekend te berijden en het is gemakkelijk om daar even te stoppen.

Lees meer..

steppen van Belén, route

Route 3 – Steppen van Belén

Dit is een lange route die u veel verschillende kanten van Extremadura laat zien. Dwars door dehesas en steppenlandschappen naar de enorme uitzichten bij het bergdorp Montánchez. Loop aan het eind nog even naar het plein aldaar, het Plaza de España en trakteer uzelf op een caña (tapbiertje) en een stukje jamón iberico. De beste ham van Extremadura wordt daar verkocht.

Lees meer..

Ruta Rosa, route

Route 4 – Ruta Rosa

Wanneer u een uitstapje heeft gemaakt naar het Nationaal Park Monfragüe en u verlaat het park aan de noordzijde dan kunt u twee dingen doen: of u keert om en neemt dezelfde weg terug of u neemt de snelweg Plasencia – Navalmoral met als consequentie dat u een flinke omweg maakt. Deze route geeft u een mooi alternatief. Een route over een grindpad dwars door de dehesa.

Lees meer..