Dorpen

Verspreid door het Extremeense landschap liggen verschillende dorpen die ons om een of andere reden zijn opgevallen. Op deze pagina geven we een overzicht omdat het vaak hele mooie dorpen zijn. Het is heerlijk om door de dorpen te wandelen en iets van de sfeer op te snuiven van het dagelijks leven. Doe dit wel voor 14.00 uur want dat is het startsein voor het eten en de siësta. Daarna is vrijwel niemand nog op straat tot de siësta is beëindigd.

Arroyomolinos de Montánchez

Arroyomolinos

Ons thuisdorp. Veel van de wandelingen die we hebben uitgezet lopen naar of door het dorp. Laat u verleiden tot een kop koffie of biertje op het terras van Paulinho of neem een kijkje bij de gerestaureerde graanmolen aan het begin van de Ruta de los Molinos. Bij alle barretjes kunt u een eenvoudige maaltijd gebruiken maar het Spaanse ontbijt zijn natuurlijk de churros. Hiervoor moet u bij de churrería zijn.

Lees meer..

Montánchez, één van de dorpen met een kasteel.

Montánchez

Montánchez is een klein bergdorp dicht bij onze finca. Het is in Spanje echter beroemd vanwege de Ibericoham. Hier zijn verschillende bodegas waar u deze lekkernij kunt proeven. Casa Bautista ligt aan het gezellige Plaza España zodat u altijd wat te zien hebt tijdens het genieten.

Lees meer..

Medellin, een dorp met geschiedenis

Medellín

Medellín is zo’n klein pareltje waarvan je zelden iets hoort of leest maar dat is niet terecht. Gelegen aan de rivier de Guadiana rijdt u het dorp binnen via de 17e eeuwse brug terwijl u  het kasteel al ziet liggen. Loop eens rustig langs de oevers van de Guadiana, zonder twijfel de meest visrijke rivier van Extremadura.

Lees meer…

Alberquerque

Alburquerque

Veel vroegere inwoners van Alburquerque hebben actief meegevochten bij de verovering van Amerika. Alles wat daaraan herinnert is de naam van de Amerikaanse staat. Inmiddels is de vechtlust verdwenen en heerst er rust in dit historische dorp.

Lees meer…

Magacela

Magacela

Op de weg naar de steppen van la Serena ziet u rechts een berg met dorp en kasteel. Bijna iedereen rijdt er op die manier langs maar het is zeer de moeite waard om te bezoeken. Het is prachtig dorp en de uitzichten bij het kasteel zijn adembenemend.

Lees meer…