Boeken over Extremadura

Heeft u nog niet genoeg gelezen over Extremadura of wilt u nog meer wandelroutes? Dan hebben we voor u een aantal boeken en websites verzameld waar u nog meer over dit prachtige en veelzijdige gebied te weten kunt komen. Stuk voor stuk heel informatieve en bruikbare boeken.

Eén van de weinige boeken over Extremadura

Vogeltje op Takje

In dit boek beschrijft Gertjan de Zoete zijn projectmatige aanpak bij het fotograferen van vogels in de vrije natuur, waarbij hij toewerkt naar een van tevoren gevisualiseerd beeld van “een vogel op een takje”. De kern van het verhaal is steeds het uitvoerig observeren en interpreteren van het gedrag van vogels, waarna een opzet gemaakt kan worden om de vogel zo mooi mogelijk in zijn natuurlijke omgeving te portretteren. Maar liefst 18 interessante vogelsoorten komen aan bod, waaronder bosuil, kerkuil, bijeneter, grauwe kiekendief, roodkopklauwier en ijsvogel.

Nederlandstalig

E-book in PDF
https://www.boekenbestellen.nl/PDF/vogel-op-takje/40077

Eén van de weinige boeken over Extremadura

Extremadura

Auteur Pieter Jan van der Linden woont al een groot aantal jaren in Cáceres. Hij is gek van Extremadura en dat is in dit boek terug te lezen. Naast een aantal toeristische trekpleisters beschrijft Pieter Jan vooral over zijn passies: genieten van het leven, eten in lekkere restaurantjes en lokale wijnen proeven. Daarbij staat hij ook stil bij het leven van de mensen hier. Het is een heel ander boek geworden dan andere titels over Extremadura die vooral over de natuur gaan. Zeer aanbevolen.

Nederlandstalig

ISBN: 978-94-92500-18-2

Boek over wandelen in Extremadura

The Sierras of Extremadura

Nadat haar eerste boek “Walking in Extremadura” volledig is uitverkocht heeft Gisela Radant Wood een nieuwe titel uitgebracht. In “The sierras of Extremadura” beschrijft ze opnieuw meer dan 30 wandelingen, ditmaal vooral door meer bergachtig terrein. Ze heeft hier ook een aantal wandelingen in de Sierra de Montánchez opgenomen.

Engelstalig

ISBN: 978-17-83625-48-2

 

 

Crossbil guide, één van de beste boeken over Extremadura

Crossbill Guide Extremadura

The Crossbill Guide is een van de meest bekende boeken over Extremadura. Dirk Hilbers beschrijft uitgebreid over de landschappen en hoe de dehesas worden gebruikt door de boeren. Daarnaast vindt u een beschrijving van de flora en fauna van het gebied. In het laatste stuk zijn ook weer wandel- en autoroutes opgenomen. Deze routes kunt u elders op deze site in gedigitaliseerde vorm vinden.

Engelstalig

ISBN: 978-94-91648-02-1

Boek over vogels kijken in Extremadura

Vogels kijken in de Extremadura

Hoewel in dit boek een algemeen overzicht is opgenomen wat Extremadura aan natuur te bieden heeft gaat het in dit boek vooral om de vogels. Auteurs Luc Hoogenstein en Liannne Schröder hebben een 17-tal ornitologische vogelroutes in dit boek opgenomen met tal van tips waar het best vogels kunnen worden geobserveerd.

Nederlandstalig

ISBN: 978-90-5011-5568

Dit boek is momenteel uitverkocht.