Wandelen

Extremadura is een heerlijk gebied om te wandelen. Het is divers, heeft veel natuur, veel verschillende landschappen en er heerst altijd rust. Het is heel goed mogelijk dat u gedurende de wandeldag vrijwel geen mensen tegenkomt. Vaak zijn wat boeren de enige andere gebruikers van de paden, al dan niet met hun koeien of ezel.

Wandelroutes 

Bij ons dorp, Arroyomolinos, heeft de gemeente de afgelopen twee jaar veel geïnvesteerd in het ontwikkelen van wandelpaden. Veel paden zijn inmiddels bewegwijzerd. In andere delen van Extremadura gebeurt dit ook maar nog niet overal even intensief. Voor veel wandelroutes is een routebeschrijving derhalve heel gemakkelijk.

De moeilijkheidsgraad van de wandelingen is beperkt. Voor ieder is wel een geschikte wandeling te vinden. Het landschap in Extremadura is voornamelijk heuvel- en bergachtig maar nergens heel hoog. Ook nagenoeg vlakke wandelingen zijn altijd te vinden.

Goed schoeisel is wel nodig want overal is de ondergrond rotsig. Een wandelstok kan u goede diensten bewijzen na een regenbui bui en bij een rotsige ondergrond. Zo’n extra steuntje is gewoon heel handig. Sommige paden lopen hier door rivierbeddingen die meestal wel droog zijn maar na een bui ook glad kunnen worden. Verder is het goed u te beseffen dat zelfs in de winter de zon behoorlijk warm kan zijn. Het is het hele jaar nodig om drinken mee te nemen.

Via onderstaande linken vindt u een keur aan geselecteerde wandelroutes.

informatie over wandelen en wandelroutes vanaf finca el Rabilargo

Wandelingen nabij Finca el Rabilargo

Hier vindt u wandelingen die op of dicht bij Finca el Rabilargo kunnen worden gestart.

Lees meer…

informatie over wandelen en wandelroutes elders in Extremadura

Andere wandelingen in Extremadura

Hier vindt u wandelingen die wat verder van Finca el Rabilargo starten, maar wel vaak door de mooiste natuurgebieden lopen.

Lees meer..