Route 3 – Steppen van Belén

Dit is een lange route. U rijdt eerst via de hoofdweg naar Trujillo. Langs deze weg zijn in het voorjaar scharrelaars te vinden. In Trujillo kunt u de Plaza de Toros bezoeken met een mooie kolonie kleine torenvalken. Daarna rijd u door richting Belén waar u de steppen op kunt rijden.

De steppen van Belén zijn kleiner dan de andere steppengebieden. De kansen op de typische steppenvogels zijn kleiner maar dat wil niet zeggen dat ze hier niet voorkomen. Regelmatig zien we er een vlucht kleine trappen en ook de grote trap wordt er gezien. In dit gebied zit een goede populatie steenuilen. Het is het jachtgebied van de grote arenden en ook gieren cirkelen vaak rond op zoek naar eten. Vaak zitten ze ook op de steenhopen die her en der liggen.
In dit gebied zit verder een indrukwekkende hoeveelheid grauwe gorzen. In het voorjaar zitten ze vaak op het prikkeldraad langs de weg te zingen. Ook andere zangvogels, bijeneters en veel leeuweriken kunnen hier worden gevonden.

Na de steppen van Belén voert de route naar de steppen ten noorden van Trujillo, via het dorpje la Aldea del Obispo. Ook hier kunnen veel soorten worden gevonden en onderweg kunnen grauwe kiekendieven worden gezien. Via Santa Marta de Magasca rijdt u weer naar la Cumbre waar u eerder ook doorheen bent gekomen. Vandaar gaat de route naar Ibahernando waar u weer meer door de dehesa rijdt. Op verschillende plaatsen kunt u even stoppen om hier naar vogels te kijken.

Via Robledillo de Trujillo en Zarza de Montánchez komt u bij een provinciale weg. Sla rechts en sla daarna linksaf via een camino rural naar Montánchez. Dit mooie weggetje geeft een goed beeld van het bergdorp Montánchez. In het voorjaar zitten langs dit weggetje zeer veel zangvogels.

 

Voor Wikiloc gebruikers: u kunt deze route vinden door te zoeken op “Finca el Rabilargo 3” en vervolgens kiest u de ornithologische route.

Routebeschrijving (pdf)Download
GPX-bestand (zip)Download
KML-bestand (zip)Download

Uitleg over het gebruik van bovenstaande bestanden kunt u vinden op deze pagina.